KENAPA SUBSCRIBERS PAID REVIEW LAMBAT NAIK?

1. Ini antara persoalan yang saya terima baru-baru ini dari seorang client. Client tersebut telah membayar paid review dengan menggunakan pakej rm50 (sekarang rm80) kepada kami Kemudian kami promote link channel mereka kepada 40+ channel dengan subscribers keseluruhan berjumlah hampir 120,000 orang kesemuanya.

2. Tetapi persoalannya, kenape subscribers channel mereka lambat naik? Kalau dah promote kepada hampir 120,000 subscribers sepatutnya lagi cepatlah naikkan.

3. Ini jawapannya. 

4. Kami promote link channel anda kepada channel-channel yang ada dalam list kami dan kami ofer real subscribers dari malaysia. 

5. Pernah ke anda buat direct marketing? Maksudnya anda jumpe depan-depan orang, anda approach dan jual barang kepada mereka. Adakah dalam 10 orang yang anda jumpa itu, 10 orang itu jugak yang beli barangan yang anda jual? Barangkali mungkin sorang dua sahaja yang membeli barang anda atau barangkali sorang pun tidak membeli barangan anda!

6. Itulah contohnya. Direct selling lebih mencabar berbanding online selling.

7. Konsep online selling pula, kita tarik seberapa banyak audient ke dalam channel kita.

8. Untuk tarik audient ke dalam channel kita, kita hanya memerlukan skill posting berkesan, skill close sale yang mantap, respond yang baik, cara approach yang mesra dan sebagainya.

9. Inilah merupakan faktor audient tertarik dengan channel kita dan join channel kita. 

10. Antara audient yang join channel kita mereka mungkin dri student, orang yang dah bekerja, part-time job, seller or competitor kita dan macam-macam lagi orang yang akan join channel kita.

11. Kita tidak tahu siapa mereka, dan kita tidak kenal mereka semua. Tetapi apa yang kita tahu, mereka join channel kita mungkin sebab value channel kita, atau tertarik dengan produk kita, atau mereka akan membelinya pada masa hadapan (potential client).

12. Inilah konsep “direct selling” di media sosial a.k.a socmed. Anda kena faham dengan jelas konsep ini barulah anda tahu konsep paid review itu yang sebenarnya.

13. Macam admin promote channel paid review yang lain. Ada channel yang naik cepat, ada channel yang naik lambat. Ada tu membayar pakej biasa rm50(sekarang rm80), tetapi subscribers naik 50 hingga 100 orang, ada tu pula naik sehingga mencecah 100 hingga 200 orang ke ata dalam tempoh sebulan. Ada tu pula tidak sampai 50 subscribers sebulan. Lain channel, lain content maka lain audientnya.

14. Ada tu pula yang amik full pakej rm170 (sekarang rm210), promote kepada 145 channel dengan subscribers keseluruhannya mencecah 450,000, audient yang ramai tetapi sebulan hanya mampu grab 100 hingga 200 subscribers sebulan. Ada yang grab kurang daripada itu.

15. Ini semua macam yang saya kata sebelum ni, lain channel lain content yang kita beri pd audient. 

16. Kalau channel berkaitan motivasi, jual topup or sim card, jual jamu dan kesihatan, channel-channel sebegini semua berkaitan “trusted”. Contoh kata channel produk jamu atau kesihatan. Dia jual satu produk yang mungkin dalam “komuniti” mereka popular, tapi tidak pada “komuniti” orang lain. Orang lain bahkan tidak kenalpun ape produk yang dia jual tu. Inilah cabaran dalam memasarkan produk mereka. Jadi solutionnya? Anda hanya perlu ada teknik close sales yang mantap, cara posting yang berkesan dalam channel anda, kena educate client anda berkenaan produk anda, beri lebih banyak testimoni dalam channel supaya sesiapa yang join channel anda tahu kebaikkan produk anda. Yakinkan mereka. Barulah subscribers akan meningkat dari masa ke semasa.

17. Bukan mudah sebenarnya nak buildup channel ini. Kena banyakkan bersabar. Sebelum mendapatkan hasil yang memuaskan. Admin sudah merasai semuanya dan tahun ni merupakan tahun ketiga admin menjalankan perniagaan YH MARKETING ni. Ada ke subscribers channel admin sampai puluh-puluh ribu dalam sekelip mata je? Ada ke?

18. Anda yang join channel admin ni sebelum ni tahu ke atau kenal ke YH MARKETING ni ape? Buat servis ape? Dan sebagainya? Tentu tak tahu dan tak pernah dengar pun YH MARKETING ni buat servis ape sebenarnya sebelum ni.

19. Tetapi selepas saya educate anda dengan memberi penjelasan demi penjelasan berkaitan business YH MARKETING, barulah anda tahu, oohhh, YH MARKETING buat servis promote channel yang bertujuan menaikkan subscribers rupanya.

20. Ada pakej free, ada pakej berbayar. Selain tu ada juga sharing tentang business, pelaburan, quote dan inspirasi kehidupan.

21. Dari situ timbul minat anda untuk join channel YH MARKETING. 

22. Inilah contoh yang saya bagi pada anda, untuk memahamkan anda berkenaan paid review yang anda bayar kepada kami. Subscribers bukan sekejap je naik terus sales mencanak2 dengan hanya bayaran rm50(sekarang rm80), tetapi bayaran tu adalah untuk menaikkan subscribers anda. Apabila subscribers semakin bertambah dalam channel tetapi sales takde, bererti mereka merupakan potential client anda pada masa hadapan.

23. Anda hanya perlu beri mereka “CALL TO ACTION”. Yakni suatu teknik close sales yang mantap seperti promosi ke, diskaun ke, beli 3 percuma 1 ke, free COD ke, mega sales ke dan sebagainya. 

24. Inilah antara ilmu-ilmu yang anda perlu pelajari untuk membina channel anda. Bersabarlah dalam membina channel anda. Dan semua ilmu-ilmu ini saya akan share kepada mereka yang paid review dengan kami. Dengan bayaran serendah RM80.00 sebulan 

25. Jangan sesekali amik jalan mudah dan singkat dengan membeli fake subscribers. Iaitu anda beli server yang entah dri mana, dia add subscribers terus ke channel anda tetapi subscribers tu pula rata2 bukan dri malaysia tetapi dari luar negara. Bukankah ini merosakkan channel anda?

26. Channel mungkin nampak banyak subscribers, tapi respond pada produk yang anda up to “krik-krik” je..

27. Berbeza dengan paid review kami. Subscribers meningkat dari masa ke semasa dan end of month akan jadi seperti dalam @yhtestimoni kami ini.

28. Untuk info penuh berkaitan autoswap boleh click link ini : INFO AUTOSWAP

29. Dan bagi paid review pula boleh click link ini : INFO PAID REVIEW

30. Sekian perkongsian dari admin, semoga bermanfaat.

Jazakallahu khayran. ☺️

@yhmarketing